Pagina
Menu
INFO
U bent hier:   Begin pagina > Ton blogt > Archief > 9 april 2010 FC Twente in de wolken
German

9 april 2010 FC Twente in de wolken


Hij was me al eerder opgevallen. Een man met brede gebaren en een mimiek die de luisteraars meenam in zijn oratie, vertelling of grap. De afstand was te groot om te weten waar het over ging. Later, drie kilometer hoog in de wolken, ergens boven India – we waren van Depasar op weg naar Amsterdam – raakte ik met hem in gesprek en begreep ik waar het op de begane grond over gegaan was. Hij maakte zich bekend als een tukker en inwoner van Enschede. Of ik van voetballen hield. “O, dan volg je dus ook FC Twente.” Ik lachte en gaf als supporter van Feyenoord toe dat de tukkers het kampioenschap al bijna veilig in hun zak hadden. Er kwam iets troostends in zijn  ogen. “Een loser, maar wel een die ik mag,”, las ik.
Bij de bagageband op Schiphol zag ik hem weer. Mijn humeur was ver onder het vriespunt gedaald vanwege het lange wachten op mijn bagage. Maar de tukker was niet kapot te krijgen.
Dat hij al bijna een half uur op zijn koffers stond te wachten was hem niet aan te zien. Die geniet nu al van zijn kampioenschap, dacht ik. Hij zwaaide naar me en duwde zijn wagentje vrolijk richting douane. Heel even hoopte ik dat ze hem eruit zouden pikken en al zijn bagage overhoop zouden gooien. Gewoon vanwege dat pesterige lachje. Toeval, mannetje. Zoveel geschiedenis als Feyenoord maken jullie tukkers in geen eeuw.

Dick van Nisius, Woerden

 

Pagina
Menu
INFO
Pagina
Menu
INFO

Excursies

Excursies


Onder begeleiding van Ton Wientjen worden er excursies georganiseerd naar het gebied waar de slag om Arnhem plaatsvond. Dit zijn excuries in groepsverband. Bent u als vriendenclub, serviceclub, hobbyclub, enz. geïnteresseerd in een excursie?

Lees verder »

Ton blogt

Ton blogt 


Soms, als Ton tijd heeft, schrijft hij een anekdote over een gebeurtenis die zich afspeelde in de oorlog. Altijd vanuit de gedachtenwereld van de betrokkene geschreven en dus lang niet altijd politiek correct.
 

Lees verder »

Contact


Ton Wientjen
Vaarwerkhorst 71
7531 HL  ENSCHEDE

Telefoon: +31 53 435 69 49
Mobiel1:   +31 61 258 47 78
Mobiel2:   +31 62 351 10 21

Stuur een berichtje

Pagina
Menu
INFO

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Inloggen