Pagina
Menu
INFO
U bent hier:   Begin pagina > Links
German

Links

In de onderstaande selectie van sites is het uitgangspunt de ‘Slag om Arnhem’ en minder de operatie ’Market Garden’ waarvan ‘Arnhem’ een onderdeel was. Via de ‘linkpagina’s’ van onderstaande sites vindt u nog meer sites over de ‘Slag om Arnhem’.

Airborne Museum ‘Hartenstein’
Veel informatie, foto’s, verhalen, kaarten en links. Docenten en leerlingen kunnen gratis materiaal voor werkstukken en lesbrieven downloaden.

Market Garden - Mijn Gelderland
De site ‘Mijn Gelderland’ is dé toegang voor het historische erfgoed in Gelderland.
Klik binnen Thema’s op Oorlog en dan binnen Tweede Wereldoorlog op Operatie Market Garden. Je krijgt een overzicht van de slag, links, foto’s interactieve kaarten.
De webpagina’s over de Arnhemse ‘Freedom Trail’ geven zeer gedetailleerde informatie over de slag.

Gelderland 1940-1945
Een toegangssite tot de Tweede Wereldoorlog in Gelderland van de Bibliotheek Arnhem (Gelderland Bibliotheek) en het Gelders Archief. Met informatie over archieven, afbeeldingensites en nog veel meer.

Market Garden – De Gelderlander
Een site met van dagblad De Gelderlander met een goed overzicht van de operatie. Met interactieve kaart, ooggetuigenverslagen, enzovoorts. Het overzicht is handig voor een scholierenwerkstuk.

Operatie Market Garden
Nederlandstalige site met informatie en veel kaarten.

Arnhem spookstad
Ooggetuigen doen hun verhaal op een uitgebreide site over de gebeurtenissen in Arnhem 1944-1945.

Fallingbostel Military Museum 
Het museum en deze website hebben uitsluitend een informatieve historische inhoud en beoogt geen verheerlijking van oorlogshandelingen

Pagina
Menu
INFO

Excursies

Excursies


Onder begeleiding van Ton Wientjen worden er excursies georganiseerd naar het gebied waar de slag om Arnhem plaatsvond. Dit zijn excuries in groepsverband. Bent u als vriendenclub, serviceclub, hobbyclub, enz. geïnteresseerd in een excursie?

Lees verder »

Ton blogt

Ton blogt 


Soms, als Ton tijd heeft, schrijft hij een anekdote over een gebeurtenis die zich afspeelde in de oorlog. Altijd vanuit de gedachtenwereld van de betrokkene geschreven en dus lang niet altijd politiek correct.
 

Lees verder »

Contact


Ton Wientjen
Vaarwerkhorst 71
7531 HL  ENSCHEDE

Telefoon: +31 53 435 69 49
Mobiel1:   +31 61 258 47 78
Mobiel2:   +31 62 351 10 21

Stuur een berichtje

Pagina
Menu
INFO

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Inloggen