Pagina
Menu
INFO
U bent hier:   Begin pagina > Excursies > Rondleiding
German

Rondleiding

Start programma

De excursie begint om 10.30 uur bij restaurant Hartenstein@Lauri in Oosterbeek, gelegen naast het Airborne museum.
Tijdens de koffie wordt u uitgebreid geïnformeerd over datgene wat zich heeft afgespeeld, voorafgaand aan de Slag om Arnhem.

Fietstocht
De hele dag verplaatsen wij ons met de fiets. U krijgt hierdoor meer te zien en tevens vergroot het de betrokkenheid bij de Slag om Arnhem. Ook geeft het fietsen in groepsverband een extra dimensie aan het sociale contact met de overige deelnemers. 
Mensen en emotionele voorvallen die zich hebben afgespeeld in de chaos die oorlog heet, tijdens de Slag om Arnhem, komen in de rondleiding uitgebreid aan bod.

Totale afstand plusminus 20 km. 

Route
In grote lijnen wordt de route genomen, die het 2e bataljon van de 1e Parachutistenbrigade heeft gevolgd tijdens het oprukken naar de Rijnbrug, momenteel John Frost brug genoemd. Alleen dit bataljon onder commando van Luitenant-kolonel John Frost, is erin geslaagd de Rijnbrug te bereiken.

We fietsen naar vele boeiende locaties die een grote rol hebben gespeeld in de Slag om Arnhem.

We zien onder andere de locatie waar tijdens de laatste nacht van de Slag om Arnhem (25 en 26september 1944) de overgebleven Britten vanuit de perimeter Hartenstein zijn teruggetrokken naar de Rijn en vervolgens zijn overgestoken.

We bezoeken ook de Lonsdale Church en het Roy Urquhart House, de plek waar de commandant van de 1e Britse airborne divisie zich twee nachten heeft moeten schuilhouden voor de Duitsers.

Op de terugweg naar Oosterbeek worden de locaties bezocht, waar door de overige bataljons hevige strijd is geleverd om aansluiting te krijgen bij John Frost en het 2e bataljon.
We eindigen met een bezoek aan het prachtige, volledig vernieuwde Airborne museum Hartenstein in Oosterbeek waar U opnieuw gebracht wordt in de sfeer van “De Slag om Arnhem”.

In onderling overleg kan het programma worden afgerond met een borrel en/of diner in restaurant Schoonoord of brasserie Kleyn Hartensteyn.

Uiteraard zal het programma met U worden doorgenomen en besproken en zijn aanpassingen aan uw eigen interesse bespreekbaar.

Pagina
Menu
INFO

Excursies

Excursies


Onder begeleiding van Ton Wientjen worden er excursies georganiseerd naar het gebied waar de slag om Arnhem plaatsvond. Dit zijn excuries in groepsverband. Bent u als vriendenclub, serviceclub, hobbyclub, enz. geïnteresseerd in een excursie?

Lees verder »

Ton blogt

Ton blogt 


Soms, als Ton tijd heeft, schrijft hij een anekdote over een gebeurtenis die zich afspeelde in de oorlog. Altijd vanuit de gedachtenwereld van de betrokkene geschreven en dus lang niet altijd politiek correct.
 

Lees verder »

Contact


Ton Wientjen
Vaarwerkhorst 71
7531 HL  ENSCHEDE

Telefoon: +31 53 435 69 49
Mobiel1:   +31 61 258 47 78
Mobiel2:   +31 62 351 10 21

Stuur een berichtje

Pagina
Menu
INFO

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Inloggen